فواید قطع کردن قند و شکر افزوده

تصمیم به کاهش مصرف قند کار آسانی نیست. چون این ماده در بسیاری از غذاها و نوشیدنی‌های مختلف پنهان شود، حتی در غذاهایی که به اصطلاح «سالم» هستند.

فواید قطع کردن شکر افزوده

کاهش میزان قند مصرفی می تواند منجر به کاهش وزن شود. در ادامه 4 مزیت قطع مصرف قند ارائه شده است:

 

به تنظیم قند خون شما کمک می کند

برای اینکه بدن شما قند خون را پردازش کند، انسولین ترشح می کند. انسولین را به عنوان یک کلید در نظر بگیرید که به قند اجازه می دهد وارد سلول های شما شود. اما وقتی قند زیادی به یکباره وارد جریان خون شما می شود، لوزالمعده مقدار زیادی انسولین ترشح می کند و اگر این تبدیل به یک عادت غذایی شود، رفته رفته مقاومت به انسولین ایجاد میشود و سلول های شما به تدریج به انسولین پاسخ نمی دهند و قند در جریان خون تجمع می یابد. در نهایت، مقاومت به انسولین می تواند منجر به پیش دیابت و دیابت نوع 2 شود . چندین مطالعه نشان داده است افرادی که به طور مکرر نوشیدنی های شیرین شده با قند مصرف می کنند، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهند. کاهش مصرف قند، ورزش و پیروی از یک رژیم غذایی سالم می تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد. وقتی سلول‌های شما به انسولین حساس‌تر هستند، برای جذب قند خون به انسولین کمتری نیاز دارند. این می تواند به تنظیم سطح قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کند.

به مدیریت وزن کمک می کند

به طور خاص، رژیم های غذایی سرشار از قند افزوده با چربی شکم مرتبط هستند. چربی شکم دور اندام های شکمی شما می پیچد. این بیماری با بیماری های مزمن از جمله دیابت و بیماری قلبی مرتبط است. برای سلامت طولانی مدت خود، مصرف غذاها و نوشیدنی های شیرین شده با شکر را محدود کنید. به سراغ چیزهایی بروید که قند افزوده کمی دارند.

سلامت دهان و دندان شما را بهبود می بخشد

با گذشت زمان، باکتری های موجود در دهان می توانند قند را تجزیه کرده و اسید تولید کنند. این اسید به تدریج سطح دندان های شما را از بین می برد و باعث ایجاد حفره های دندانی می شود. باکتری بیش از حد نیز می‌تواند منجر به عفونت یا ملتهب لثه‌ها و در نتیجه بیماری لثه شود.

طبق توصیه WHO، کاهش میزان قند اضافه شده در رژیم غذایی به کمتر از 10٪ از کل کالری روزانه، می تواند خطر ابتلا به پوسیدگی را کاهش دهد.

خطر ابتلا به بیماری های کبدی را کاهش می دهد

مطالعات نشان می دهد که مصرف بیش از حد قند اضافه شده با بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) مرتبط است. این وظیفه کبد شما است که فروکتوز، نوعی قند افزوده را تجزیه کند. اما فروکتوز اضافی که به ویژه از نوشیدنی های شیرین دریافت میشود، وقتی به کبد می رسد به چربی تبدیل می شود. در نهایت، زمانی که چربی بیش از حد در کبد ذخیره می شود، می تواند NAFLD ایجاد کند. بنابراین، کاهش مصرف قند اضافه شده می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد کمک کند.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.